vineri, 16 iulie 2010

Urbanistii clujeni l-au luat ieri pe "nu" in brate

Majoritatea proiectelor prezentate ieri in cadrul CTATU au fost criticate de urbanistii clujeni, fiind cerute documente suplimentare. La solicitarea Directiei Regionale de Metrologie, urbanistii din comisia de specialitate a Primariei au analizat ieri un proiect privind extinderea imobilului in care isi desfasoara activitatea directia, situat pe strada Navodari nr. 2.

Reprezentantul Directiei de Metrologie a explicat ca extinderea este necesara ca urmare a aparitiei unor noi aparate de masura si control, care sint mai complexe si ocupa un spatiu mult mai mare. „Terenul pe care se va face extinderea apartine Directiei de Metrologie, iar o mica parte a acestuia este detinuta de Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Cluj. Oricum, avem acordul lor notarial pentru aceasta extindere“, a spus proiectantul in fata Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU).

Arhitectul Iancu se teme de gura vecinilor

Arhitectul Adrian Iancu, membru CTATU, nu s-a aratat prea incintat de propunerea de extindere, motivind ca vor fi afectate vecinatatile, cu precadere zona de locuinte. „In imediata apropiere este un bloc al Armatei, construit prin anii ’50. Banuiesc ca utilajul dumneavoastra va face un anumit zgomot si, pentru a nu exista probleme cu vecinii, este necesar sa obtineti acordul fiecaruia“, a spus Iancu. Cu toate acestea, arhitectul care a realizat proiectul a mentionat ca aparatura se va afla in interiorul cladirii, nu in exterior, si ca aceasta nu polueaza fonic.
Ulterior, la interventia primarului Sorin Apostu, s-a stabilit ca va fi nevoie doar de acordul vecinilor care locuiesc in imediata apropiere. In plus, cei de la Metrologie mai trebuie sa faca dovada ca noul aparat nu ii va polua fonic pe cei din jur.

Pe Donath nu se construieste fara studii geo

Un alt proiect care a stirnit discutii aprinse intre urbanisti si proiectant a vizat construirea unor locuinte familiale cu regim de inaltime demisol, parter si etaj pe strada Donath, in zona versantului sudic al dealului Hoia, pe trei parcele de teren. Cu toate ca arhitectul Horatiu Racasan, unul dintre beneficiarii proiectului, a afirmat ca locuintele propuse respecta normele urbanistice in vigoare, Adrian Iancu a tinut sa atraga atentia ca unul dintre loturi este aproape in totalitate neconstruibil. „Conform PUG-ului in vigoare, zona unde vreti sa construiti dumneavoastra este de mare risc din cauza alunecarilor de teren“, a aratat Iancu. Dupa o discutie indelungata in care arhitectul i-a acuzat pe membrii CTATU ca aduc argumente impotriva realitatii de pe teren, urbanistii au decis ca la dosar mai este nevoie de o solutie pentru rezolvarea circulatiei si de o serie de planse cu studii geo. , proiecte, refuzateDe asemenea, in aceeasi sedinta, compania de telefonie mobila Vodafone a primit aviz pozitiv pentru amplasarea unor antene in Piata 1 Mai, pe Bulevardul Muncii si pe strada Taberei.

0 comments:

Trimiteți un comentariu