marți, 27 iulie 2010

Tombola parcărilor

Clujenii şi-au ales ieri prin tragere la sorţi locul de parcare în primul parking de cartier, amenajat de Primăria Cluj-Napoca pe strada Primăverii.

Mănăşturenii au tras ieri la sorţi etajul şi numărul locului de parcare din parkingul de cartier de pe strada Primăverii. Oamenii s-au declarat mulţumiţi de modalitatea inedită de atribuire a abonamentelor de parcare în acest prim parking de cartier construit de Primăria Cluj-Napoca.

Tragerea la sorţi a avut loc în sala mică de şedinţe a primăriei. Peste 50 de cetăţeni au stat la rând pentru a extrage din urne etajul şi numărul locului de parcare din parkingul suprateran de pe strada Primăverii. Per total, în cursul zilei de ieri, aproximativ 150 de clujeni şi-au ales prin tragere la sorţi locul de parcare.

“Am tras locul 5 de la etajul 6. Nu sunt mulţumit, dar prefer să nu-l refuz pentru că altfel primesc un loc pe terasă. Ulterior, o să încerc să văd dacă se poate modifica”, ne-a declarat un clujean prezent la tombola parcărilor, organizată ieri de municipalitate. Mihai Pop, care a extras locul cu nr. 11 de la parter, a afirmat că este foarte încântat că s-a construit parkingul şi că oamenii vor avea unde să-şi ţină maşinile.

“Este bun şi la etajul 5. Noi am primit amendă fiindcă de un an ne-am creat un loc de parcare peste trotuar, pentru că n-am avut altă alternativă de la primărie. Acum este bine că vom avea unde parca”, a precizat Maria Culcer, care a nimerit locul nr. 19.

“Modalitatea de extragere nu este chiar corectă. Pe biletele din urnă se văd etajele şi cine se uită dinainte cât stă la rând poate să-şi aleagă un loc bun”, a atras atenţia Mihaela Mureşan.

“Am venit de la spital pentru că eram în zonă. Nu pentru mine, pentru naşul meu, care este plecat în străinătate. Cererea o are de un an. Am tras un loc la etajul 5, dar cred că este în regulă”, ne-a declarat un alt clujean care a participat ieri la “tombola” de la primărie. Sorin Pană, care a tras din urnă un loc de parcare la etajul 3, este convins că maşina sa va fi ferită de spargeri, având în vedere că o va pune în parking.

Municipalitatea a primit peste 280 de cereri pentru un abonament de parcare în parkingul de pe strada Primăverii. Pentru cele 50 de locuri de pe terasă nu s-a depus nicio cerere, chiar dacă abonamentul este mai ieftin. Un abonament pentru închirierea unui loc de parcare în parkingul de pe Primăverii costă 110 lei pe an pentru persoanele fizice şi 840 de lei pe an pentru persoanele juridice. La ultimul nivel, pe terasă, abonamentul este de 65 de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu, parkingul urmează să fie finalizat în 1 august.

“Abonamentele de parcare vor fi încheiate începând din luna septembrie. Per total, parkingul va avea peste 480 de locuri de parcare. După tragerea la sorţi, locurile care vor rămâne libere vor fi repartizate cetăţenilor în ordinea depunerii cererilor. Parkingul va fi inaugurat abia după ce va fi amenajat şi spaţiul verde aferent”, a explicat reprezentantul municipalităţii.

Licitaţia pentru construirea parkingului de pe Primăverii a avut loc în 12 februarie 2009. în cadrul procedurii, primăria a primit 11 oferte, cel mai mic preţ fiind oferit de Transilvania Construcţii (12,67 de milioane de lei, termen de execuţie 6 luni – n. red.), iar cel mai mare, societatea Comnord Bucureşti (peste 26 de milioane de lei). Transilvania Construcţii nu şi-a argumentat preţul foarte mic propus, iar contractul a fost atribuit societăţii de pe locul doi, Con-A, pentru peste 17 milioane de lei. însă Con-A a lucrat la parking tot cu Transilvania Construcţii.

Parking păzit, dar fără garanţii

Deşi acesta va fi supravegheat, primăria nu răspunde de siguranţa autoturismelor, a bunurilor din interiorul lor sau de eventualele avarii cauzate de modul defectuos de parcare sau de rulare în interiorul parkingului.

0 comments:

Trimiteți un comentariu