luni, 26 iulie 2010

Primăria scoate la licitaţie sala polivalentă pentru a obţine un preţ de criză

Municipalitatea clujeană intenţionează să liciteze parkingul şi sala polivalentă de lângă viitorul Cluj Arena pentru a dobândi un preţ avantajos.

Proiectul Primăriei Cluj-Napoca nu a fost acceptat pe lista obiectivelor finanţate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), aşa cum sperau în vara lui 2009 oficialii municipalităţii.

Reprezentanţii CNI, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, au declarat că pe lista obiectivelor susţinute de companie nu apare proiectul unei săli polivalente la Cluj-Napoca. “Pe lista proiectelor CNI nu a figurat realizarea unei săli polivalente cu 7.000 de locuri la Cluj-Napoca”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ Adina Mitran, din cadrul Biroului de presă al CNI.

Potrivit edilului Sorin Apostu, sala polivalentă rămâne un proiect de viitor, pentru că încurajează practicarea sportului, dar şi derularea unor competiţii importante în oraş.

“Chiar dacă proiectul nu apare în bugetul de anul acesta al CNI, aceasta nu înseamnă că nu se vor găsi resurse la anul sau în anii următori. Noi am prevăzut bani pentru acest obiectiv în bugetul pe 2010 (pe lista de investiţii din 2010 figurează suma de peste 4,3 milioane de lei - n. red.). Realizarea unei săli de sport este un proiect fezabil, la fel cum sunt investiţiile într-un centru cultural sau cele imobiliare. Noi dorim să scoatem la licitaţie atât parkingul de sub această sală, cât şi lucrările la sala polivalentă, la pachet. Este cea mai bună abordare în această perioadă de criză”, a explicat pentru ZIUA de CLUJ Sorin Apostu.

Edilul a adăugat că în acest fel se va obţine şi un preţ foarte bun, se va da de lucru societăţilor de construcţii şi se va realiza şi ceva pentru oraş. “Facem o licitaţie electronică deschisă vizând contractarea lucrărilor pentru întreg proiectul sălii şi cine va oferta preţul cel mai mic va câştiga”, a mai spus oficialul primăriei. Anul trecut, reprezentanţii municipalităţii mizau pe intenţiile CNI de a susţine realizarea a cinci săli polivalente la nivel naţional, proiect care nu a demarat din lipsă de fonduri.

Consilierii locali clujeni au aprobat la şedinţa din luna iunie 2009 indicatorii tehnico-economici aferenţi construirii sălii polivalente. Aceasta urmează să fie amenajată pe un teren al municipalităţii de lângă noul Cluj Arena, în zona străzii Uzinei Electrice. Investiţia a fost evaluată de Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) la peste 268 de milioane de lei (circa 62 milioane de euro). UTCN a lucrat pe partea de arhitectură cu RUD Atelier, pentru instalaţii cu Das Engineering şi pentru proiectare cu Bogart Construct.

Sală de 7.000 de locuri

Conform studiului realizat de UTCN şi de partenerii săi, sala polivalentă va avea 7.000 de locuri, dintre care 300 retractabile, un restaurant cu 200 de locuri, un bar panoramic cu 100 de locuri, patru săli de conferinţe a câte 100 de locuri, spaţiu închiriabil pentru un centru de fitness şi un parking subteran. Termenul propus pentru finalizarea obiectivului a fost de 48 de luni. 7

0 comments:

Trimiteți un comentariu