miercuri, 21 iulie 2010

UTI ar putea pierde licitaţia de la aeroport

Licitaţia privind concesionarea terenului din incinta Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca pentru construirea unui parking şi a unui hotel de patru stele urma să fie adjudecată ieri.

Pentru că singurul ofertant - societatea UTI Facility Management – ar fi propus în contract o clauză suplimentară legată de plata redevenţei, Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a amânat finalizarea procedurii. UTI are la dispoziţie trei zile să renunţe la clauză, au afirmat sursele ZIUA de CLUJ.

Singura ofertă pentru concesionarea terenului din incinta aeroportului aparţine societăţii UTI Facility Management. Comisia de licitaţie a CJ a parcurs etapele de evaluare a ofertei şi urma ca ieri să decidă adjudecarea contractului de concesiune. Potrivit surselor citate, reprezentanţii UTI ar fi invocat o clauză suplimentară privind plata redevenţei, iar finalizarea procedurii de adjudecare a fost amânată. UTI Facility Management a primit un termen de trei zile să decidă dacă renunţă la această clauză.

Potrivit condiţiilor impuse de CJ în caietul de sarcini, redevenţa achitată de investitor va fi de minim 250.000 de euro pe an pentru parking. Pentru hotel, investitorul are obligaţia să achite 200.000 de euro pe an înainte de finalizare şi 12% din veniturile anuale după ce hotelul va fi deschis publicului. în calculul punctajului în vederea desemnării câştigătorului licitaţiei, redevenţa contează în proporţie de 40%, propunerea tehnică 40%, iar termenul de realizare a celor două obiective 20%. Conform caietului de sarcini, hotelul ar urma să fie realizat în maximum 24 de luni de la semnarea contractului, iar parkingul, în 12 luni.

0 comments:

Trimiteți un comentariu