joi, 22 iulie 2010

Concesionarea hotelului si parkingului de la aeroport, aminata

Decizia pentru investitiile de la aeroport se va lua abia saptamina viitoare.

Singurul ofertant, firma UTI Facility Management, a introdus niste pretentii suplimentare în contractul pe care doreste sa-l semneze cu Consiliul Judetean, pentru care comisia de licitatie cere acum lamuriri.
Comisia de licitatie a Consiliului Judetean s-a întrunit miercuri pentru a adjudeca licitatia privind realizarea hotelului si parkingului de lînga aeroport în favoarea singurului ofertant, firma UTI Facility Management, însa decizia a fost amînata.
De vina pentru aceasta amînare de 3 zile pare a fi chiar ofertantul, care a introdus în contract niste clauze suplimentare pentru care Consiliul Judetean cere acum lamuriri. „Comisia s-a întrunit ieri (miercuri, 21 iulie – n.r.) si a decis ca oferta celor de la UTI corespunde din punct de vedere tehnic si vizavi de ceea ce s-a cerut prin caietul de sarcini. Însa, ca urmare a unor clauze suplimentare introduse în contract de ofertant, nu am adjudecat înca licitatia si am cerut niste lamuriri în termen de 72 de ore. Prin urmare, o decizie finala va fi luata abia saptamîna viitoare“, a precizat pentru monitorul vicepresedintele Consiliului Judetean, Radu Bica, fara a detalia care sînt aceste clauze.

Parcare extinsa la Aeroport

Consilierii judeteni au decis în sedinta din luna martie a acestui an sa concesioneze la pachet realizarea celor doua obiective din perimetrul aeroportului clujean, avînd în vedere ca la nivelul administratiei judetene nu se gasesc fondurile necesare pentru acestea. În procedura de desemnare a cîstigatorului licitatiei, redeventa va avea o pondere de 40%, la fel si propunerea tehnica, iar termenul de realizare a celor doua obiective 20%. Dupa efectuarea lucrarilor de reamenajare si extindere a parcarii existente si construirea parcarii etajate, capacitatea totala estimata a parcarii din incinta Aeroportului International Cluj-Napoca va fi de aproximativ 2.000 de locuri. În ceea ce priveste hotelul, acesta va fi de 4 stele, cu o capacitate de 144 de camere duble, avînd o suprafata construita de 7.700 de metri patrati.
Potrivit estimarilor initiale, valoarea totala a celor doua obiective de investitii ajunge la 20 de milioane de euro. Consiliul Judetean a stabilit si datele privind durata de realizare a investitiilor: 2 luni pentru parcarea exterioara, 12 luni pentru parcarea etajata si 24 de luni pentru hotelul de 4 stele.

sursa: Monitorul de Cluj

0 comments:

Trimiteți un comentariu