marți, 20 iulie 2010

Şase “grei” din construcţii se bat pe stadionul de pe deal

ACI, Transilvania Construcţii, TIM, Zicu, Axa Câmpia Turzii şi MBS Group vor să realizeze o bază sportivă de 2,7 milioane de euro pe Dealul Feleacului.

Şase societăţi de construcţii din judeţul Cluj au depus oferte la licitaţia electronică pentru realizarea unei baze sportive în comuna Feleacu. Primarul Nicolae Balea spune că, deocamdată, ofertele financiare sunt secrete, însă în faza finală ele vor fi făcute publice.

Primăria Feleacu a demarat la începutul lunii iunie o licitaţie electronică pentru realizarea unei baze sportive în comună. Contractul a fost evaluat la peste 11,9 milioane de lei, iar stadionul urmează să fie amenajat pe un teren de peste 3,5 hectare din zona Valea Căpriorii. “Am avut foarte multe societăţi care au dorit să viziteze amplasamentul, fiind interesate de această licitaţie. Aşa cum am anunţat, mergem înainte cu acest proiect.

La licitaţia electronică au participat şase societăţi”, a declarat primarul din comuna Feleacu, Nicolae Balea. Potrivit oficialului, au depus oferte societăţi cu greutate pe piaţa construcţiilor din Cluj-Napoca şi Turda - Câmpia Turzii. Este vorba despre ACI Cluj (care conduce consorţiul ce construieşte noul stadion “Cluj Arena”), Transilvania Construcţii (una dintre cele mai mari firme clujene de profil), TIM Cluj (a lucrat la amenajarea Salinei Turda, lucrează la reabilitarea canalizării din Cluj-Napoca), Zicu Impex Cluj-Napoca (a câştigat în 2007 licitaţia pentru renovarea imobilul de pe strada Albac unde se afla Poliţia Rutieră şi licitaţia pentru construcţia unui nou sediu pentru Oficiul de Cadastru), Axa Câmpia Turzii şi MBS Group (cunoscută în urma scandalului bazinelor şi patinoarelor construite din fonduri publice, declanşat de dezvăluirile Gazetei Sporturilor – n. red.).

Lucrările evaluate la circa 2,7 milioane de euro vor fi achitate eşalonat, în patru ani, de la bugetul local. Pentru lucrările din 2010 primăria a alocat circa 240.000 de euro. Proiectul de investiţie include un stadion de 1.500 de locuri, un hotel cu 28 de camere şi două terenuri de antrenament. “Este un proiect extrem de serios, de aceea vreau ca şi constructorul pe care îl vom angaja să fie la fel. Nu vrem să cheltuim banul aiurea. Vrem un lucru bun. Trebuie respectate toate normativele impuse de Federaţia Română de Fotbal. în prezent se analizează documentele depuse de cele şase societăţi, urmând ca până la finele lunii să deliberăm”, a explicat Nicolae Balea.

Studiul de fezabilitate a fost elaborat de societatea Comproiect Construct SRL, iar la licitaţie s-au scos la pachet partea de proiectare şi cea de execuţie. Locaţia pe care se va dezvolta proiectul este situată pe platoul din vecinătatea zonei Valea Căpriorii - Prundărie din Feleacu şi oferă o panoramă deosebită asupra municipiului Cluj-Napoca. La limita amplasamentului se află şi un turn de ghidare pentru avioane, iar din acest motiv proiectul a întâmpinat o serie de probleme din partea Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR). “Ni s-a spus să ne limităm în înălţime. Să nu depăşim 15 metri. După mai multe discuţii contradictorii, am convenit cu reprezentanţii AACR că se pot construi doi metri în pământ. Practic, o parte din stadion intră în groapă. Sunt convins că varianta finală a proiectului va arăta foarte bine. Din tribune se va putea vedea foarte bine spre oraş”, le-a explicat primarul Balea reporterilor ZIUA de CLUJ.

“U”, binevenită în Feleacu

Primăria Feleacu îşi face planuri şi în ceea ce priveşte administrarea bazei sportive. Nicolae Balea a declarat că a purtat deja discuţii cu Universitatea Cluj şi că are în vedere un parteneriat, astfel încât clubul să devină principalul utilizator şi administrator al bazei sportive de 2,7 milioane de euro.

0 comments:

Trimiteți un comentariu