luni, 2 august 2010

Se pregatesc demolarile pentru a face loc Filarmonicii

Cladirile de pe Bulevardul 21 Decembrie nr. 106, unde va fi construit Centrul Cultural "Transilvania", vor fi demolate, cel mai probabil, incepind din aceasta saptamina.

Potrivit purtatoarei de cuvint a municipalitatii clujene, Oana Buzatu, „autorizatia de desfiintare a constructiilor de pe amplasament a fost deja emisa si, prin urmare, credem ca in aceasta saptamina va incepe efectiv procesul de demolare“.
Demolarile vor fi realizate de firma Carpatec System, urmind sa fie defiintate toate constructiile existente, cu exceptia unei cladiri-monument istoric.
Va reamintim ca municipalitatea a decis, la finalul saptaminii trecute, sa publice, pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro, tema combinata din cele doua proiecte desemnate cistigatoare la concursul privind tema de proiectare a obiectivului. Decizia de publicare a temei de proiectare a venit dupa ce presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR), Serban Tiganas, a reclamat, in sedinta Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism in care a fost aprobat PUD-ul Centrului Cultural, ca aceasta tema nu a fost vazuta de nimeni si, in consecinta, nu exista.
Pe amplasamentul de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde a functionat pina nu demult Centrul Militar Zonal, vor fi construite in total sapte corpuri de cladire cu diferite functiuni, existind posibilitatea ca cel de-al saptelea sa fie impartit in alte trei. Proiectul va cuprinde sali de spectacole, un centru de conferinte, un parking, o sala de repetitii, un centru multifunctional si un sediu pentru Filarmonica de Stat „Transilvania“.

0 comments:

Trimiteți un comentariu