joi, 12 august 2010

Micile "detalii tehnice" nu intirzie Cluj Arena

Lucrarile la noua arena sportiva a Clujului sint in grafic, cu exceptia unor mici intirzieri la ridicarea schelelor metalice care sustin acoperisul. Lucrarile la noua arena sportiva a Clujului sint in grafic, cu exceptia unor mici intirzieri la partea de schele metalice.

Schelele metalice care sustin acoperisul arenei sportive a Clujului trebuiau ridicate acum 3 saptamini, insa exista posibilitatea revenirii in grafic a lucrarilor, astfel incit arena sa fie finalizata la termen, a precizat ieri vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica.
„Zilele acestea au fost montate primele schele pentru sustinerea acoperisului, dar trebuiau finalizate in urma cu 3 saptamini“, a declarat vicele Consiliului Judetean. Potrivit lui Bica, intirzierea poate fi recuperata cu usurinta si exista asigurari ca nu se va depasi termenul de finalizare a lucrarii, vara anului 2011. Depasirea graficului de ridicare a schelelor metalice s-a datorat unor detalii tehnice in desfasurarea lucrarilor.

Cum va arata stadionul la final

Conform proiectului, viitorul stadion va avea o capacitate de 30.596 de locuri la gradene si 948 in loje pentru VIP-uri. Stadionul va dispune de un teren de fotbal dupa normele FIFA si UEFA, o pista de atletism de categoria A, accese, parcaje, retele si racorduri la utilitati. Noua arena va fi conceputa din imbinarea a patru obiective – doua tribune si doua peluze – care vor contine dotari pentru confortul publicului, dar si spatii absolut necesare pentru cluburile sportive: atletism, scrima, ciclism, box, haltere, lupte, tenis de masa, spatii de antrenament acoperite, un muzeu al sportului si cabinete medicale.

Cine construieste Cluj Arena

Cluj Arena costa peste 115 milioane de lei si este construit de consortiul format din firmele ACI Cluj, Transilvania Constructii, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Con-A Sibiu, Dico si Tiganas, Bogart Construct SRL, DAS Engineering si Grup 4 Instalatii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu