joi, 5 august 2010

Modernizat în 2007, sediul Paşapoartelor intră în reparaţii capitale

Prefectura a comandat un proiect de reparaţie a clădirii în care funcţionează Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor, pe strada Zryni Miklos din Cluj-Napoca. De proiectare se ocupă societatea SIT, fiind vorba despre un contract atribuit prin negociere directă.

“Am cerut, într-adevăr, un proiect de reparaţii capitale ale clădirii şi arhitecţii mi-au prezentat un proiect de reparaţii ale acoperişului. Le-am cerut să-l refacă. Chiar dacă nu avem toate fondurile necesare modernizării întregului sediu, vom realiza proiectul pe etape. Normal că vom începe cu acoperişul, aflat într-un stadiu avansat de degradare”, a explicat, ieri, prefectul Florin Stamatian.

Imobilul în care funcţionează Serviciul Public Comunitar de Eliberare a Paşapoartelor Simple este o clădire-monument istoric. Aceasta a mai fost modernizată în 2007, fiind investiţi 130.000 de lei, bani proveniţi din bugetul prefecturii şi al Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor. Lucrările au vizat, însă, modernizarea spaţiilor destinate relaţiei cu publicul sau activităţii personalului şi dotarea cu aparatură performantă.

Potrivit oficialilor SIT, a fost solicitat un Certificat de urbanism pentru intervenţiile de modernizare a clădirii. “Am obţinut chiar şi un aviz de la Comisia Monumentelor Istorice. Urma o etapă de eliberare a autorizaţiei de construire, însă trebuie să ajustăm proiectul conform noilor solicitări. Valoarea proiectului nu este mare şi nu a necesitat organizarea unei licitaţii. În următoarele două săptămâni îl vom finaliza”, a explicat arhitectul Sorin Scripcariu.

Prefectul Florin Stamatian a afirmat că valoarea lucrărilor va fi ştiută abia după elaborarea studiului de fezabilitate. “Vom organiza licitaţia pentru etapa I, repararea acoperişului clădirii, imediat ce proiectanţii vor fi gata cu proiectul”, a spus Stamatian. El a adăugat că se impun reparaţii capitale având în vedere că acoperişul a fost deteriorat de ploile din ultima perioadă.

0 comments:

Trimiteți un comentariu