miercuri, 1 septembrie 2010

Mănăşturenii vor pază şi bariere pentru parkingul de la Minerva

Chiriaşii noului parking de cartier de pe strada Primăverii cer primăriei barieră şi pază pentru obiectiv. Pentru că iluminatul e precar, locul este o mină de aur pentru furtul de oglinzi retrovizoare sau de alte componente din maşini.

Municipalitatea susţine că deocamdată nu poate da curs unor astfel de solicitări pentru că n-au fost prinse în proiect, iar parkingul a fost gândit după un regim de parcare cu abonament din cartierele clujene.

Oamenii care au contractat de la primărie abonamente de parcare în noul parking de pe strada Primăverii spun că obiectivul nu este sigur, pentru că nu a fost dotat cu barieră şi nici nu este păzit. “În parking se plimbă diverşi copii, iar dimineaţă te trezeşti fără oglindă sau fără antenă. Vrem să vă rugăm insistent să montaţi o barieră aşa cum s-a montat cea de-a doua barieră la parkingul de lângă primărie! De ce nu s-a putut copia modelul din centru al parkingului, atunci nu ar mai fi fost probleme la urcare? Cât despre iluminat, nu mai vorbesc. Cred că vom rămâne cu ochii în soare, cu toate problemele noastre de abonaţi ai parkingului. M-am săturat să fiu furat pe banii mei!”, s-a plâns instituţiei Grigore Dan.

Alţi riverani din cartierul Mănăştur cer ca măcar după repartizarea tuturor locurilor să sporească securitatea în parking şi să nu se mai permită accesul oricui în incinta parcării. Clujenii de pe arterele Bucegi, Parâng sau Ciucaş sunt deranjaţi de noile măsuri de ciculaţie impuse în zonă odată cu darea în folosinţă a parkingului, menţionând că trebuie să înconjoare tot cartierul ca să iasă din oraş.

“Bariera sau paza nu au fost prevăzute în proiect. În prezent, o echipă verifică pantele de urcare să vedem exact dacă s-a respectat proiectul şi de ce oamenii spun că se urcă greu în parking! Obiectivul a fost gândit ca o parcare de cartier, pentru care oamenii îşi fac abonamente. Poliţiştii comunitari patrulează în zonă. Am decis să aşteptăm o lună ca oamenii să se obişnuiască şi apoi vor aplica amenzi pentru cei care parchează vizavi de parking, dar şi pentru cei care nu respectă noile reguli de circulaţie din zonă”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu. Aceasta a adăugat că restricţiile de circulaţie impuse în zona parkingului au fost gândite pentru fluidizarea traficului, nu ca să-i încurce pe clujeni şi că necesită o perioadă de acomodare. Primarul Sorin Apostu a declarat pentru ZIUA de CLUJ că va analiza cu specialiştii din instituţie propunerea cetăţenilor privind montarea unei bariere sau asigurarea pazei pentru parking.

0 comments:

Trimiteți un comentariu