joi, 9 septembrie 2010

Construcţia Cluj Arena, transmisă live pe internet

Lucrările la stadion vor putea fi urmărite în direct, pe pagina oficială a administraţiei judeţene. ZIUA de CLUJ vă prezintă şi proiectul de amenajare a zonei limitrofe arenei.
O cameră de supraveghere care va fi montată pe Hotelul Sport va furniza clujenilor imagini live cu lucrările la noul stadion. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, a menţionat că, în acest fel, oricine poate urmări progresul proiectului Cluj Arena.

Sistemul va deveni funcţional săptămâna următoare. Alin Tişe a specificat că, astfel, oricare cetăţean interesat poate urmări ce se întâmplă pe şantierul stadionului. “Camera va surprinde ce se petrece pe şantierul Cluj Arena, cum evolueză lucrările, unde se lucrează. În acest fel, nu o să mai existe interpretări şi totul va fi transparent. De pe site-ul oficial al consiliului judeţean, www.cjcluj.ro, se va putea intra pe o pagină dedicată proiectului Cluj Arena, unde se vor putea urmări imagini de pe şantier. De asemenea, aceleaşi imagini vor putea fi accesate şi de pe site-ul meu personal”, a declarat preşedintele CJ Cluj.

Tişe a adăugat că este vorba despre o iniţiativă personală, pentru promovarea proiectului, prin care speră să pună capăt tuturor speculaţiilor şi să prezinte celor interesaţi imagini de pe stadion. “Nu este scump să montezi o astfel de cameră. Cred că undeva la 10 milioane de lei. Voi susţine din fonduri proprii montarea tehnologiei”, a mai spus Alin Tişe.

“Recent, proiectanţii mi-au prezentat nişte planşe referitoare la stadion şi la zona aferentă acestuia. Din aceste planşe se poate vedea exact că va exista o zonă de promenadă publică exterioară, în partea dinspre strada Uzinei Electrice. Sub tribună va fi amenajat bazinul de înot şi, în continuare, zona centrului spa, dotări pe care orice stadion care se respectă trebuie să le aibă. Pe planşa cu propunerea se mai pot vedea piaţete, zonă pentru pistele de biciclete, o parcare temporară, dar şi o zonă cu locuri de joacă pentru copii, subdivizată în trei sectoare. Aleea Parcului apare ca alee pietonală. De asemenea, pe zona unde se dorea amenajarea turnului este şi o propunere de amenajare a unei zone cu apă”, a mai explicat Alin Tişe. Săptămâna aceasta, PSD Cluj a acuzat întârzieri la proiectul stadionului, însă constructorii din consorţiulACI - Transilvania Construcţii - Con-A au menţionat că există un nou grafic de lucrări şi că stadionul va fi terminat la timp, în iulie 2011.

Primăria a avut câştig de cauză în dosarul “Cluj Arena”

Municipalitatea a anunţat ieri că instanţele de judecată au dat câştig de cauză instituţiei în procesul cu arhitecţii, care a avut ca obiect anularea celor două autorizaţii de construire emise de Primăria Cluj-Napoca în vederea construirii stadionului pe amplasamentul fostului “Ion Moina”.

Decizia finală în acest proces a fost luată ieri. Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat în sensul respingerii reclamaţiei formulate de o serie de arhitecţi clujeni, considerând acest demers ca fiind lipsit de interes. Pe parcursul celor două faze procesuale, reclamanţii nu au putut face dovada că cele două autorizaţii de construire emise le-ar fi încălcat interese legitime private”, au informat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei, prin intermediul unui comunicat de presă.

Primarul Sorin Apostu (foto) a declarat ieri că acum nu mai există nicio suspiciune de încălcare a legii în momentul emiterii autorizaţiilor de construire pentru noul stadion. “Mă bucur că argumentele aduse de juriştii noştri au fost de natură să clarifice aspectele acestui proces, iar instanţele au decis în consecinţă şi au respins plângerea reclamanţilor. Acum nu mai există nici o urmă de îndoială că acest proiect de maximă importanţă pentru clujeni se implementează fără nici o încălcare a reglementărilor legale”, a spus edilul.

Preşedintele Alin Tişe a precizat, de asemenea, că a fost informat de juriştii Consiliului Judeţean Cluj că a fost respins recursul la procesul ce viza anularea autorizaţiei de construire. “Încă de anul trecut, un grup de arhitecţi a atacat autorizaţia de construire emisă pentru stadionul pe care îl reconstruim. Noi, CJ, am câştigat acest proces atunci. Arhitecţii au considerat, însă, că se impune să facă recurs, dar acesta a fost respins. Ca atare, autorizaţia de construire nu riscă să mai fie anulată şi putem continua lucrările fără probleme”, a declarat Tişe.

0 comments:

Trimiteți un comentariu