joi, 23 septembrie 2010

140 de milioane de euro, puşi deoparte pentru “drumari”

Municipalitatea a decis să lupte în instanţă împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care a fost anulată licitaţia pentru întreţinerea drumurilor. Contractul, estimat între 70 şi 140 de milioane de euro, fusese câştigat de consorţiul Diferit-Kiat, însă nu a mai putut fi semnat deoarece CNSC a anulat procedura. Primarul Sorin Apostu se plânge că din pricina acestui blocaj e nevoit să apeleze la sume suplimentare din buget pentru a putea acoperi lucrările urgente care apar.

Prima înfăţişare la Curtea de Apel în cazul licitaţiei privind atribuirea contractului pentru întreţinerea drumurilor din Cluj-Napoca va avea loc mâine. Primarul Sorin Apostu spune că este pregătit să lupte împotriva deciziei CNSC şi că administraţia locală va avea câştig de cauză.

“Am ales să mergem în instanţă pentru că decizia CNSC nu a fost corectă. Nu mi se pare normal să dai câştig de cauză unei societăţi care nu avea nimic de-a face cu noi, care nici măcar nu se înscrisese în licitaţie. Este absolut evident faptul că acea firmă ne-a contestat caietul de sarcini doar pentru a ne bloca. În realitate, nu avea nici un interes să participe la licitaţie, pentru că nu întrunea condiţiile necesare”, susţine primarul Sorin Apostu. El a afirmat că juriştii primăriei şi-au formulat întâmpinarea pe această direcţie şi că speră ca instanţa să se pronunţe în cel mai scurt timp, astfel încât contractul pentru întreţinerea drumurilor să poată fi deblocat, iar lucrările pentru întreţinerea drumurilor să poată continua conform angajamentului luat de societăţile Diferit şi Kiat, care au fost desemnate câştigătoare.

Între timp, primăria a cerut ajutorul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) pentru realizarea unor lucrări ce nu suportă amânare. “Până în prezent, am cheltuit peste 800.000 de lei pentru că au intervenit o serie de lucrări urgente. Cum licitaţia noastră e blocată, ne-am văzut nevoiţi să apelăm la RADP. Din păcate, nu avem de ales şi pe viitor tot aşa vom proceda, până în momentul în care instanţa va clarifica această licitaţie”, a declarat primarul Sorin Apostu.

CNSC anula în urmă cu câteva săptămâni licitaţia electronică ce vizează întreţinerea drumurilor din municipiu. Primăria apucase să decidă câştigătorii contractului, consorţiul Diferit-Kiat, însă CNSC a dat câştig de cauză societăţilor Grup Arcons şi Euro Form Consulting, care au contestat o parte dintre prevederile impuse în caietul de sarcini al licitaţiei. Valoarea contractului câştigat de Diferit-Kiat era între 70 şi 140 de milioane de euro. Sumele stipulate în contract urmau să fie cheltuite în funcţie de bugetul disponibil în fiecare an, însă, per total, nu putea fi depăşită valoarea maximă estimată.

Primăria reface trotuarele din zona UBB pentru Angela Merkel

Sorin Apostu a anunţat că a fost solicitat de rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB), Andrei Marga, pentru refacerea trotuarelor de pe strada Kogălniceanu. Sunt lucrări care vor fi executate
de urgenţă, dat fiind faptul că se apropie vizita cancelarului german Angela Merkel

0 comments:

Trimiteți un comentariu