marți, 28 septembrie 2010

2,5 milioane de lei de la Judet pentru proiectele comunitatilor locale

De proiectele propuse spre finantare de presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, vor beneficia locuitorii municipiilor Dej si Gherla, ai orasului Huedin si din comunele Tureni, Mihai Viteazu, Belis, Baisoara, Savadisla, Valea Ierii, Iara, Baciu si Jucu.

Pe lista proiectelor de hotarire ce vor fi analizate astazi de consilierii judeteni in cadrul sedintei ordinare se afla si unul privind nominalizarea pe unitati administrativ-teritoriale si lucrari a sumei de 2,5 milioane de lei din cota de 20% din impozitul pe venit si TVA, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala pe anul 2010.
Cea mai mare suma, 85.500 de lei, va merge in comuna Tureni pentru realizarea izolatiei termice a scolii generale si pentru construirea retelei de apa si canalizare. O suma apropiata, de 85.000 de lei, va fi directionata inspre comuna Mihai Viteazu pentru realizare drum statie de sortare. Comuna Belis se afla pe lista cu nominalizari cu doua proiecte privind realizarea instalatiei de incalzire a caminului cultural si realizarea acoperisului sediului primariei, suma totala prevazuta fiind de 66.000 de lei. Statiunea montana Baisoara are nevoie de suma de 65.000 de lei pentru construirea centrului SMURD din localitate, care deserveste comunele Baisoara, Savadisla, Valea Ierii si Iara. Tot suma de 65.000 de lei a fost prevazuta pentru comuna Baciu, care are nevoie de acesti bani pentru reparatii la drumul comunal 142B, la intrarea in localitatea Popesti, si pentru asfaltarea drumului din Radaia. Comuna Jucu va primi 50.000 de lei pentru lucrari de asfaltare a drumurilor comunale din Jucu de Sus si Vistea, iar alimentarea cu apa a satului Camarasu necesita o alocare de 57.500 de lei. In ceea ce priveste municipiile si orasele din judet, cea mai mare suma, 69.000 de lei, va merge inspre municipiul Dej, care va folosi banii pentru lucrari de reparatii la Spitalul Municipal, sectia Psihiatrie. Gherla va primi 41.500 de lei pentru reparatii curente la strazi, aceeasi suma fiind destinata si orasului Huedin pentru amenajari de parcari si platforme in ansamblul de locuinte din Piata Republicii, nr. 8, si pentru reabilitarea de trotuare si strazi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu