joi, 2 septembrie 2010

Centru spa şi bazin de înot la Cluj Arena

Consiliul Judeţean caută soluţii pentru creşterea veniturilor din exploatarea viitorului stadion de 30.000 de locuri, care va fi terminat în 2011.

Proiectul stadionului va fi optimizat în perioada următoare, în noua arenă sportivă urmând să fie amenajate dotări conexe, care să crească veniturile ce vor rezulta din administrarea complexului sportiv. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a declarat că există deja prevăzut un centru spa şi un minibazin de înot în cadrul arenei, conform planurilor pe care proiectanţii i le-au prezent până acum.

“Pentru că am fost nevoiţi să ne pliem pe normativele europene pentru omologarea stadionului, conform standardelor FIFA şi UEFA, am cerut consorţiului de la stadion modificarea proiectului. Aceasta impune nişte costuri suplimentare pe care va trebui să ni le asumăm. Costurile trebuie şi amortizate, de aceea ne-am gândit şi la nişte dotări care să genereze venituri la bugetul judeţului. Am discutat deja despre amenajarea unui centru spa şi a unui minibazin de înot, o sală de fitness şi aerobic, dar şi alte servicii din această gamă. Am văzut planurile, această zonă este prevăzută sub tribune şi este foarte ingenios gândită“, a explicat preşedintele Alin Tişe. El a declarat că, în ceea ce priveşte administrarea, după ce Cluj Arena va fi gata, forul judeţean va demara o licitaţie publică pentru angajarea unei societăţi.

Consorţiul condus de ACI, care se ocupă de construcţia noului stadion, lucrează în prezent la planul de lucrări suplimentare care au survenit pe parcursul realizării proiectului. Iniţial, reprezentanţii CJ Cluj au avansat costuri suplimentare în valoare de aproximativ şase milioane de euro. Potrivit preşedintelui CJ, până când consorţiul nu va pezenta un grafic şi calcule complete, nimeni nu se poate pronunţa. Alin Tişe a spus că acest raport va fi prezentat plenului CJ la finele anului, când va fi cunoscută şi valoarea lucrărilor suplimentare. “Am cerut ca o parte din suprafaţa prevăzută în clădirea turn - primele trei niveluri - să fie înglobată tot în stadion. Astfel, s-au adus modificări majore şi la partea de structură, şi chiar şi la gazon. Aşteptăm noile planuri pentru a ne putea pronunţa cu privire la preţ. Cu cât vor creşte costurile, vom afla spre finele anului, când vom şti exact valoarea lucrărilor suplimentare”, a lămurit Tişe.

Consorţiul ACI - Con-A - Transilvania Construcţii a câştigat licitaţia pentru amenajarea noului stadion la preţul de 27,5 milioane de euro. Preşedintele ACI, Dorin Aşchilean, a informat că se lucrează la capacitate maximă, numărul celor care muncesc pe şantier ajungând în luna august la 360. Se lucrează la partea de gradene şi s-a început realizarea infrastructurii terenului de joc. Se fac lucrări de arhitectură, dar şi de instalaţii, potrivit constructorilor. În paralel cu şantierul, consorţiul negociază şi o serie de contracte - pentru sistemul de încălzire a gazonului, pentru tabela de marcaj şi alte elemente de tehnologie digitală.

Philips, Siemens şi Energobit se batpentru lumina de pe Cluj Arena

“Intenţia consorţiului este să negocieze un preţ cât mai mic. În ceea ce priveşte partea de iluminat, tabela de marcaj şi alte elemente de tehnologie digitală, din câte am fost informat, nu s-a decis un câştigător. Depuseseră oferte Philips, Siemens şi Energobit, care erau interesate de lucrare. Cine dă preţul cel mai mic va efectua lucrarea. Din câte ştiu, încă nu a câştigat nici Energobit, nici altcineva”, a subliniat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

0 comments:

Trimiteți un comentariu