vineri, 19 noiembrie 2010

Trei constructori se bat pentru sala polivalentă

Unul dintre cele mai importante investiţii ale municipalităţii este sala polivalentă din vecinătatea Cluj Arena, proiect care va include un parking ce va deservi şi stadionul. La licitaţia deschisă ieri au fost depuse trei oferte. Con-A a propus un preţ de 50.926.063 lei fără TVA (circa 14,7 milioane de euro cu TVA inclus). Dafora a propus un preţ de 88.273.678 lei fără TVA (aproximativ 25,5 milioane de euro), iar ACI a solicitat 91.874.820 lei fără TVA (circa 26,5 milioane de euro).

Toate cele trei firme s-au angajat să finalizeze lucrarea în 36 de luni de la semnarea contractului. Potrivit primarului Sorin Apostu, intenţia municipalităţii este de a “ataca” sala de lângă Cluj Arena începând cu parkingul pe două niveluri gândit la subsolul acesteia, obiectiv care urmează să deservească şi stadionul. Finanţarea construcţiei se va face din creditul pe care municipalitatea intenţionează să-l contracteze. Principalul criteriu de atribuire a contractului este “preţul cel mai mic”. Primăria va stabili dacă ofertele tehnice şi financiare ale societăţilor corespund caietului de sarcini, urmând să desemneze apoi societatea câştigătoare.

Licitaţie pentru parkingul de pe Aleea Băişoara

Primăria Cluj-Napoca a deschis licitaţia pentru parkingul din cartierul Gheorgheni, de pe strada Băişoara numărul 1-3. 11 societăţi au depus oferte: Decorint, Transilvania Construcţii, Acomin, International FBS Holding, Armconf, Stoneco – Construdava, Concefa, ACI, Modern Bau, TCI Contractor General şi Con-A. Cea mai bună ofertă aparţine, conform primăriei, consorţiului Stoneco – Construdava (4,6 milioane de lei). Pentru acest parking de 360 de locuri proiectul prevede un corp cu demisol, parter şi două etaje plus terasă şi un al doilea corp cu parter, trei etaje şi terasă, la intersecţia cu strada Rebreanu. Terenul măsoară 9.550 mp. Accesul autobuzelor la staţia de la capăt de linie va fi menţinut, urmând să fie corectată şi zona de circulaţie de la intersecţia celor două străzi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu