marți, 9 noiembrie 2010

Au început lucrările la stadion. “U”, aşteptată în Feleacu

Proiectul complexului include o bază sportivă cu locuri de cazare, o arenă de 1.500 de locuri şi o parcare pentru 260 de maşini. “U” Cluj ar putea folosi baza pentru cantonamente.

Primarul comunei Feleacu, Nicolae Balea, susţine că în maximum patru ani complexul sportiv din comuna Feleacu va fi finalizat. Edilul a depus proiectul şi la Ministerul Dezvoltării, şi la Consiliul Judeţean Cluj, pentru a obţine o parte din finanţare, însă a dat asigurări că, indiferent de situaţie, bugetul local va putea susţine această investiţie, evaluată la 8,67 milioane de lei. Baza sportivă include spaţii de cazare, sală de control antidoping, sală de mese, vestiare, un stadion cu nocturnă şi o parcare. Pentru acest an, Primăria Feleacu a scos “la bătaie” pentru susţinerea lucrărilor 700.000 de lei.

Lucrările la baza sportivă din Feleacu au demarat ieri, iar primarul Nicolae Balea speră că cel puţin etapa de săpături va fi finalizată anul acesta. “Planul de lucrări vizează pentru început săpăturile. Din pricina structurii, va fi nevoie să se intre în pământ circa 2,5 metri, practic se va amenaja o groapă. Ulterior se vor realiza săpăturile. Va urma împrejmuirea terenului şi apoi va începe construcţia bazei sportive. În principiu, nu sunt probleme care ar putea să intervină astfel încât acest proiect să fie încetinit sau blocat. Constructorii ne-au asigurat că terenul este viabil, noi ne-am angajat să le asigurăm finanţarea. Astfel, aşa cum am promis şi mulţi nu m-au crezut, acest stadion va fi gata la termen, iar de pe urma sa va putea beneficia atât comunitatea din Feleacu, cât şi municipiul Cluj-Napoca”, a spus primarul Balea.

Acesta a depus proiectul şi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi la Consiliul Judeţean Cluj. “E o şansă în plus să obţinem o parte din banii pentru această investiţie şi mi-am spus că trebuie să profităm. Oricum, indiferent dacă vom fi sau nu sprijiniţi, bugetul comunei Feleacu are resurse pentru a susţine acest proiect, fără a fi cazul să recurgem la împrumuturi”, a promis Nicolae Balea. Stadionul de 1.500 de locuri a fost proiectat astfel încât tribuna să fie orientată spre municipiul Cluj-Napoca, pentru a oferi spectatorilor o panoramă asupra oraşului. Arena va fi dotată cu nocturnă. De altfel, conform studiului de fezabilitate, numai partea de iluminat şi aleile din exterior au fost evaluate la 707.000 de lei. În spatele tribunei se vor realiza 28 de locuri de cazare, o sală de mese, vestiare pentru echipele de fotbal şi pentru arbitri, o sală de control antidoping, dar şi o saună, cu un spaţiu de relaxare, şi sală de fitness. Vor exista două terenuri de antrenament şi o parcare de 260 de locuri. 228 de parcări vor fi destinate spectatorilor, 30, echipei de fotbal şi oficialilor, iar două locuri vor fi rezervate pentru autocare.

Locaţia pe care se va realiza proiectul se află pe platoul din vecinătatea zonei Valea Căpriorii – Prundărie. Aici, administraţia locală Feleacu deţine o suprafaţă de 18 hectare. Pe o parte din teren se va realiza baza sportivă, iar pe o alta se va dezvolta un cartier de locuinţe unifamiliale. Pentru acest proiect, primăria intenţionează să concesioneze loturile începând cu anul viitor.

Îl aşteaptă pe Florian Walter

Primarul Nicolae Balea a declarat că în perioada următoare, împreună cu Consiliul Local Feleacu, va încerca să identifice modalitatea de administrare a noii baze sportive. “Suntem conştienţi că nu este uşor să susţinem administrarea unui astfel de obiectiv, dar nici imposibil nu este. Sunt cel puţin două variante de luat în calcul: fie intrăm într-un parteneriat cu o societate privată şi vom asigura în comun administrarea, fie angajăm o firmă care are experienţă în sensul acesta. Iar apropo de acest lucru, vreau să vă spun că suntem deschişi echipelor de fotbal care vor dori să vină în cantonament aici la noi, în special clubului Universitatea, cu care am şi avut discuţii în acest sens. Iar pe domnul Florian Walter (finanţatorul echipei – n. red.), pe care l-am auzit că se îndoieşte de seriozitatea ardelenilor, vreau să îl asigur că de la noi din Feleacu nu va pleca dezamăgit”, a spus Balea.

0 comments:

Trimiteți un comentariu