duminică, 24 octombrie 2010

Încep lucrările la parcarea din aeroport

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Radu Bica, a anunţat că UTI Facility Management este pregătită să demareze lucrările la proiectul din incinta Aeroportului Cluj - construcţia unui parking suprateran cu 1.470 de locuri, extinderea actualei parcări cu încă 530 de locuri şi un hotel de patru stele, cu 144 de locuri de cazare. Proiectul debutează în maximum două săptămâni cu lucrările de extindere a actualei parcări, situată vizavi de terminalul de plecări.

UTI Facility Management Bucureşti are la dispoziţie o jumătate de an, conform contractului semnat cu Aeroportul Cluj şi CJ pentru a finaliza documentaţia urbanistică şi a obţine autorizaţia de construire. “În prezent, UTI lucrează la documentaţii pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Pentru prima etapă a proiectului însă, cea care vizează extinderea actualei parcări, lucrările vor demara în circa două săptămâni. Platforma de vizavi de terminalul de plecări este pregătită, nu e nevoie de alte autorizaţii sau avize, nu e nici un fel de inconvenient, constructorul se poate apuca de treabă”, a declarat Radu Bica.

După ce vor începe lucrările, UTI va deveni administratorul parcării şi al sistemului de acces în incinta aeroportului. În Consiliul de Administraţie al aeroportului s-a luat decizia ca echipamentul care funcţionează ca sistem de intrare-ieşire să fie casat, astfel încât UTI să-şi poată prelua atribuţiile de administrator şi să înceapă să achite redevenţa lunară. “După ce va obţine şi autorizaţia de construire, UTI va începe lucrările şi la parking, urmând să soluţioneze şi partea de acces ce implică amenajarea unui sens giratoriu. Ultima etapă a proiectului include construcţia hotelului de patru stele”, a mai explicat vicepreşedintele CJ.

Parkingul suprateran va avea 1.470 de locuri, în timp ce parcarea extinsă va dispune de 530 de noi locuri. Hotelul de 4 stele va avea o capacitate de 144 de locuri, va fi proiectat pe trei niveluri şi va include un restaurant şi un bar cu o capacitate de 200 de locuri. De asemenea, acest obiectiv va avea şi săli de conferinţe cu o capacitate de 300 de locuri şi parcare subterană de 880 mp (44 de locuri). Concesiunea a fost aprobată de CJ pentru 45 de ani. Redevenţa pentru parcare se va plăti în rate lunare egale, pornind de la suma de 250.000 de euro (fără taxa pe valoarea adăugată), iar pentru hotel, redevenţa anuală va fi de 230.898 de euro (fără TVA).

0 comments:

Trimiteți un comentariu