miercuri, 27 octombrie 2010

13 milioane de lei cheltuiţi pentru drumurile judeţene

Lucrările la drumul judeţean DJ 108 A Ciucea - Vânători - limita cu judeţul Sălaj au demarat în 14 septembrie. Porţiunea de peste 7 km de drum face parte din proiectul pe care judeţele Cluj şi Sălaj îl derulează împreună, reabilitarea drumului Ciucea - Crasna - Vârşolţ, finanţat din fonduri europene. “Bugetul total al proiectului este de 85,6 milioane de lei, din care suma de 71,7 milioane de lei este asigurată din fonduri europene. Partea de cofinanţare care îi revine CJ Cluj este în valoare de 250.000 de lei. “Până în momentul de faţă s-a cheltuit suma de 8,2 milioane de lei fără taxa pe valoarea adăugată, nefiind înregistrate costuri suplimentare prin acte adiţionale. Din cei 37 km de drum care urmează să fie modernizaţi, 7,6 km se regăsesc în judeţul Cluj”, se arată într-un comunicat de presă al administraţiei judeţene.

Un al doilea proiect de infrastructură rutieră derulat de CJ cu bani europeni este reabilitarea DJ 763 Răchiţele - Prislop - Ic Ponor (foto), pe o lungime de peste 20 km. Valoarea totală a proiectului este de 59,6 milioane de lei, din care cea nerambursabilă este de 48,8 milioane de lei. Lucrările au început în august 2008, iar perioada de implementare este de 36 de luni, lucrarea având ca termen de realizare 30 iunie 2011. “Până în momentul de faţă s-a cheltuit suma de 5 milioane de lei, nefiind înregistrate costuri suplimentare prin acte adiţionale”, a informat preşedintele CJ, prin intermediul comunicatului de presă.

“Dacă ţinem cont şi de proiectul care vizează reabilitarea a 717 km de drumuri judeţene în următorii doi ani, avem convingerea că atât cetăţenii judeţului, cât şi cei care se află în vizită sau doresc să dezvolte investiţii în zona noastră vor beneficia de o infrastructură rutieră de calitate”, a adăugat Alin Tişe.

0 comments:

Trimiteți un comentariu