vineri, 2 aprilie 2010

Se caută vinovaţii: cine a uitat să majoreze chiriile pentru locuinţele ANL?

Chiriaşii blocurilor ANL de pe strada Mehedinţi nr. 41 se plâng că municipalitatea doreşte să perceapă retroactiv, din august 2008 (când le-a expirat contractul de închiriere), chirii majorate celor care au împlinit 35 de ani.

De cealaltă parte, primarul Sorin Apostu a afirmat că la nivelul municipalităţii se derulează o anchetă pentru a fi identificaţi cei care acum doi ani au uitat să majoreze chiriile, chiar dacă legea o impunea.



Potrivit mai multor locatari din blocurile ANL de pe strada Mehedinţi nr. 41, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, municipalitatea a semnat abia în 2009 cu o parte din chiriaşi acte adiţionale de prelungire a contractelor pe o perioadă de un an (2008-2009), la o chirie lunară de 52,22 lei pe lună. Anul acesta s-a semnat un al treilea act adiţional, la valoarea de 279,64 lei chirie lunară, calculată conform unei hotărâri de guvern din 2008.



Potrivit actului normativ, chiriile celor care au împlinit 35 de ani şi locuiesc în apartamente ANL trebuie majorate. “Primăria vrea să ne asumăm aceste contrate şi să plătim şi din 2008, retroactiv, chiria recalculată, dar şi majorări. Fiecare din noi ne-am plătit chiria în fiecare lună din 2008. Niciodată nu am fost anunţaţi că ar trebui să achităm o chirie majorată. Ceea ce se stipula în actul adiţional am plătit. O perioadă chiar ni s-au încasat chiriile fără să avem actul adiţional încheiat. Peste 50% din cei care locuiesc în aceste blocuri ANL au împlinit deja 35 de ani”, s-au plâns chiriaşii. “Nu avem nimic împotrivă să plătim chirii de 279 de lei pe lună, de acum înainte, de la data semnării actului adiţional, dar nu din 2008, retroactiv”, au mai precizat chiriaşii.



Primarul Sorin Apostu a declarat că este la curent cu problema chiriaşilor ANL de pe strada Mehedinţi. “în acest moment se efectuează o anchetă internă la nivelul primăriei pentru a vedea exact cine este responsabil pentru situaţia creată. Nu aş putea spune în acest moment de ce s-au recalculat chiriile celor care au împlinit 35 de ani abia acum, nici dacă chiriaşii vor fi, într-adevăr, obligaţi să achite chiria la valoarea majorată retroactiv. Vom identifica exact vinovaţii şi vom anunţa după finalizarea anchetei concluziile în acest caz”, a explicat edilul.

0 comments:

Trimiteți un comentariu