miercuri, 12 mai 2010

Berceanu: “Din iulie-august se va putea circula pe centură”

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a aflat, ieri, la Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP), Ion Pantelimon, precum şi cu reprezentanţii societăţii Pizzarotti, constructorul centurii Vâlcele – Apahida.

Berceanu a apreciat că această centură va fi dată în folosinţă cel târziu în toamnă, chiar dacă lucrările nu vor fi terminate în totalitate. Deşi mai sunt de plătit unele lucrări derulate la centura Vâlcele-Apahida, iar societatea Pizzarotti nu şi-a încheiat nici pe departe treaba, există şanse ca acest obiectiv să fie deschis circulaţiei din iulie-august.

“Am făcut o vizită de lucru la Cluj, am vrut să vedem la faţa locului ce soluţii putem găsi pentru ca această centură să fie deschisă în cel mai scurt timp. Am decis că, deşi mai sunt lucrări de efectuat şi bani de plătit, constructorul va putea deschide acest drum din iulie-august. Vrem să poată fi circulabilă pentru ca traficul greu să fie scos complet din oraş”, a spus Berceanu.

El a adăugat că, în mare parte, constructorul a avut dificultăţi cu terenul. “Nu ştiu dacă se cunosc datele cu privire la situaţia terenurilor din Cluj. Astfel de lucrări sunt, de obicei, foarte grele, pentru că terenul este dificil. Din acest motiv, şi costurile cresc, iar situaţia pentru constructor nu este deloc uşoară”, a comentat Berceanu.

Totuşi, în opinia sa, cel mai târziu în toamnă, proiectul ar putea să fie finalizat. La rândul său, şeful DRDP, Ion Pantelimon, a precizat că şi situaţia datoriilor s-a îmbunătăţit. “Am avut de plată 48 de milioane de lei, iar acum mai avem de achitat doar opt milioane, pentru a ajunge cu costurile la zi”, a explicat Pantelimon.

0 comments:

Trimiteți un comentariu