marți, 30 martie 2010

1,5 milioane de lei pentru cultele religioase din Cluj-Napoca

Consiliul local va împărţi, la şedinţa de astăzi, peste 1,5 milioane de lei cultelor religioase în vederea continuării lucrărilor de construcţii şi renovare, precum şi pentru organizarea unor manifestări.

Potrivit viceprimarului Radu Moisin, sumele alocate cultelor sunt la nivelul celor de anul trecut, singura noutate constituind-o alocarea a 500.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la biserica parohială “Sf. Petru şi Pavel” (foto) din Mănăştur.

Conform proiectului de pe ordinea de zi a şedinţei forului local de astăzi, din cei 1.520.000 de lei destinaţi cultelor religioase, ortodocşii urmează să primească 1.038.000 de lei, din care 500.000 de lei vor merge către Parohia Ortodoxă Română “Sf. Petru şi Pavel” din cartierul Mănăştur, pentru finalizarea cupolei bisericii.

Preotul Vasile Raus a înaintat o solicitare forului local, în care a explicat situaţia disperată în care se află, deoarece nu mai are bani pentru realizarea acoperişului, ceea ce ar putea duce la degradarea construcţiei. Raus a fost prezent şi la dezbaterea de ieri de la primărie, a echipei care lucrează la actualizarea planului urbanistic general, pentru a face un apel către cei prezenţi să contribuie la finalizarea lăcaşului de cult.

“Avem datorii de 2,5 milioane de lei la constructor, şi acesta nu mai vrea să lucreze. Noi avem terase panoramice şi un loc care poate atrage turiştii. De la noi de pe terasă se poate vedea Dejul”, a menţionat preotul Vasile Raus.

Potrivit proiectului de hotărâre, greco-catolicii urmează să primească 100.000 de lei, romano-catolicii - 90.000 de lei, reformaţii - 183.000 de lei, unitarienii - 31.900 de lei, luteranii – 2.250 de lei, cultul mozaic – 1.050 de lei, iar la capitolul alte culte este prevăzută suma de 73.800 de lei. Propunerile vor fi dezbătute de consilierii locali în şedinţa de astăzi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu