Propunerea privind noua funcţiune a fost expusă ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, şi urmează să fie analizată de către consilieri. Terenul pe care CBC Development Design a ridicat clădirea este concesionat de la Tetarom, societate la care CJ este acţionar majoritar.
Reprezentanţii CBC regândesc planurile privind funcţiunile din cadrul complexului de servicii din parcul industrial Tetarom I, clădirea fiind deja ridicată. “Doi importanţi operatori de spitale din Europa ne-au solicitat parteneriatul pentru a realiza cel mai mare obiectiv spitalicesc din România, iar noi, ca proprietari, ne-am dat acordul. Clujul, important centru de învăţământ superior, este un loc ideal pentru un spital teritorial universitar, care poate deveni un punct de stabilitate şi de atracţie pentru oamenii valoroşi din Ardeal care au plecat în alte părţi. Mi se pare o propunere foarte bună şi o susţin. Cred că discutarea propunerii de către CJ e normală, iar acceptarea ideii, o dovadă de maturitate. Se creează posibilitatea ca aici să se realizeze cea mai mare investiţie din România din acest domeniu”, a declarat Valentin Nica, asociat în CBC. Cei doi investitori din străinătate sunt VAMED (Austria) şi Manutencoop Facility Management (Italia).
Consilierul PSD Dan Canta a anunţat că forul judeţean a primit o propunere din partea CBC privind realizarea unui spital de urgenţă în Tetarom şi că aceasta ar trebui analizată cât mai repede. “Trebuie să vedem în ce măsură reuşim să soluţionăm acest proiect de investiţie. De când ne-am început mandatele, am demarat un program amplu de investiţii majore: construcţia stadionului, dezvoltarea aeroportului, reabilitarea celor 700 km de drumuri judeţene şi spitalul regional de urgenţă. Dacă pentru primele proiecte am găsit soluţii, trebuie neapărat să rezolvăm şi proiectul spitalului regional de urgenţă. Nu ştiu ce se mai întâmplă cu varianta proiectului de spital propus pe terenul armatei din Floreşti, am rămas undeva blocaţi. Acum avem o propunere de parteneriat public-privat din partea CBC, trebuie să studiem în ce măsură poate fi susţinută. Au în plan să construiască un spital pe terenul din Tetarom I. Eu zic că nu e de ignorat o astfel de propunere. Trebuie să terminăm odată cu acest program de investiţii”, a comentat Canta.
Preşedintele CJ, Alin Tişe, a afirmat că propunerea CBC va fi analizată, dar a menţionat că în nici un caz nu va fi abandonat proiectul spitalului regional, programat pe terenul din Floreşti. “Eu vă propun să ne întâlnim cu toţi liderii de grup şi să vedem împreună ce variante avem. Dispunem de un teren de 14 ha ce ne-a fost transferat prin decizie de guvern de la Ministerul Apărării Naţionale (MAN). L-am primit pentru un spital de urgenţă, aşa că asta trebuie să construim acolo, numai că pe trei ha se află un depozit de muniţie. Dacă adăugăm şi zona de protecţie, ar însemna să ne lipsim de şase ha, astfel că nu ne-ar mai rămâne nimic. Ca să mutăm depozitul, avem nevoie de 1,5 milioane de euro. Am trimis solicitare la MAN să vedem dacă acoperă această finanţare. Dacă nu, trebuie să vedem cum rezolvăm problema, ce putem face pentru a coopta un investitor”, a precizat Tişe. El a convenit pentru săptămâna viitoare o şedinţă de lucru pe această temă cu consilierii.
Planul iniţial: centru de afaceri cu hotel
Conform planurilor anunţate cu ocazia lansării proiectului CBC, Global Plaza urma să fie un centru de afaceri, care să includă un hotel Ramada de 4*, cu 120 de camere, restaurante, un centru de conferinţe cu o capacitate de 500 de locuri. Proiectul prevedea spaţii comerciale pe 1.562 mp şi birouri de 7.185 mp. La vremea lansării complexul avea ca termen de finalizare august 2008, cu o investiţie estimată la 25 de milioane de euro. Ansamblul a fost gândit drept centru de servicii care să deservească în principal parcul industrial Tetarom I şi societăţile care ocupă spaţii aici.
miercuri, 29 septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comments:
Trimiteți un comentariu