Ocolitoarea de sud blocheaza de 3 ani constructia unei case in zona Borhanci, cu toate ca beneficiarul acesteia spune ca realizarea centurii nu are legatura cu proiectul sau.
Un clujean s-a prezentat ieri revoltat in Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU), cerindu-le membrilor acesteia sa-i avizeze proiectul de construire a unei case pe strada Romul Ladea din zona Borhanci.
Septimiu Rus sustine ca de 3 ani asteapta ca Primaria sa-si dea acordul pentru construirea locuintei sale, blocate, se pare, de proiectul construirii centurii ocolitoare de sud a orasului, Someseni-Manastur. „De 3 ani de zile nu mi-ati dat autorizatie pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD – n.r.). Mi-ati spus ca daca varianta ocolitoare nu trece pe terenul meu este in regula, dar daca la sapaturi se descopera un sit arheologic, atunci nu mai e loc de intors si trebuie sa intrati pe terenul meu. Nu s-a mai intimplat nimic cu aceasta ocolitoare si eu personal cred ca nu se mai face in urmatorii 30 de ani, iar eu vreau sa-mi fac casa“, a spus Rus in fata urbanistilor clujeni, carora le-a amintit ca a obtinut o hotarire judecatoreasca prin care CTATU este obligata sa ii acorde un aviz.
Avizul, pozitiv sau negativ
„Avizul pe care noi vi-l dam poate fi pozitiv, negativ sau cu conditii. O sa primiti un aviz, insa daca Consiliul Local va considera ca nu e in regula sa se construiasca o casa acolo, nu veti primi aprobare“, a subliniat arhitectul Adrian Iancu, unul dintre membrii CTATU. Desi Rus a sustinut ca proiectul ocolitoarei nu ii afecteaza terenul, urbanistii i-au cerut sa cheme proiectantul la Primarie cu o plansa detaliata. „Noi vrem sa fim acoperiti, ca sa nu se spuna ca aceasta ocolitoare nu se poate face pentru ca noi am avizat o constructie acolo“, a lamurit primarul Sorin Apostu.
Regulament pentru cimitire
Tot in sedinta de ieri, a fost dat un aviz pozitiv pentru extinderea cimitirului de pe strada Lombului. Arhitectul-sef al municipiului, Ligia Subtirica, a subliniat necesitatea intocmirii unui regulament pentru cimitire. „Trebuie rezolvata problema distantei dintre morminte. In religiile ortodoxa si catolica exista cultul mortilor, cind oamenii se aduna la mormintele celor apropiati, si nu ar fi normal sa calcam pe mormintele altora. Cei care au promis un astfel de regulament ar trebuie sa se si tina de el, pentru ca este de actualitate“, a spus Subtirica. Desi nu s-a stabilit inca numarul locurilor de veci din noul cimitir, proiectul prevede construirea unei capele, a unui spatiu administrativ, a unui grup sanitar, a unei platforme pentru parcari, dar si suprafete plantate.
Bazin acoperit in Marasti
Un alt proiect care a primit unda verde este cel ce prevede construirea unui centru spa in cartier Marasti, pe strada Inului, in spatele magazinului Kaufland. Centrul spa va cuprinde, printre altele, un bazin acoperit si o sala de fitness. Proiectantii au prevazut si 17 locuri de parcare pe amplasamentul destinat noii cladiri, dintre care 10 la subsol si 7 la nivelul solului.
joi, 9 septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comments:
Trimiteți un comentariu