Poliţia Comunitară a trimis săptămâna trecută adrese la furnizorii de utilităţi din Cluj-Napoca prin care le solicită să nu acorde avize de branşare a imobilului de pe strada Bucureşti. De asemenea, primăria a cerut Inspectoratului de Stat în Construcţii, având în vedere nemulţumirile vecinilor şi faptul că blocul se construieşte lipit de un alt imobil, să verifice gradul de risc al construcţiei.
“Până în data de 21 octombrie, când este termen în procesul privind ordonanţa preşedinţială de oprire a lucrărilor, dar nici în procesul prin care Awwad Jamal contestă amenda aplicată de Poliţia Comunitară pentru că a început construcţia fără autorizaţie municipalitatea nu mai poate face nimic. Mai avem un termen la un proces pe care l-am intentat noi împotriva constructorului, în care cerem instanţei să decidă desfiinţarea imobilului, dar acesta este numai în aprilie 2011”, au informat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei.
După ce Awwad Jamal a declarat reporterilor ZIUA de CLUJ că vrea să termine blocul până se judecă dosarul în instanţă, deoarece nu crede că ar putea fi demolat – deci sperând să obţină reautorizarea –, municipalitatea s-a sesizat şi a întreprins alte demersuri pentru a bloca construcţia de pe strada Bucureşti. “Fiind «cu mâinile legate» pe partea de proceduri prin care să îl oprim să costruiască şi având informaţii că tocmai asta vrea, să profite de portiţa pe care o permite procedura legala, am încercat să găsim şi alte căi pentru a bloca aceste demersuri prin care doreşte să fie gata cu blocul până la proces”, au menţionat reprezentanţii primăriei.
Poliţia Comunitară a trimis săptămâna trecută adrese către Inspecţia de Stat în Construcţii, care a mai fost sesizată şi care a participat la controalele efectuate în zonă, prin care se solicită analizarea gradului de risc al construcţiei. “Imobilul care se construieşte ilegal este aproape lipit de blocul de locuinţe din zonă. Am cerut Inspecţiei de Stat în Construcţii să verifice gradul de risc al construcţiei şi să ia măsurile care se impun. Dacă există risc de prăbuşire, legal pot fi sistate lucrările. Poliţia Comunitară a mai sesizat şi compania E.ON Gaz, Compania de Apă Someş şi Electrica cu privire la faptul că imobilul se construieşte fără autorizaţie şi a solicitat să nu dea avizele de branşare a acestuia la utilităţi. În paralel, continuă supravegherea şantierului”, au precizat reprezentanţii municipalităţii.
Pe rolul instanţelor există mai multe acţiuni formulate de inspectorii Serviciului control urbanism din cadrul Poliţiei Comunitare: acţiune de obligare la desfiinţare, cu termen în data de 14 aprilie 2011, ordonanţă preşedinţială, cu termen în data de 21 octombrie, plângerea contra-venţională depusă de Awwad Jamal, cu termen în data de 29 octombrie 2010. Iordanianul a început să construiască imobilul de pe strada Bucureşti în vara acestui an, fără autorizaţie. El a fost amendat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă cu 26.000 de lei.
Awwad Jamal a motivat că s-a apucat de construit pentru că a investit 200.000 de euro în teren şi nu a mai putut aştepta să fie plimbat de primărie până să primească autorizaţia. Acesta a mai explicat şi că vechea construcţie de pe terenul de pe Bucureşti nr. 4 - o casă pe care a demolat-o – era aproape lipită de blocul vecin şi acoperea gemurile acestuia până la etajul II. Comisia de urbanism din cadrul primăriei i-a respins proiectul pe motiv că “nu respectă retragerile faţă de vecinătăţi şi regulile de construire ale zonei”. În ce priveşte amenda pentru munca la negru, investitorul susţine că muncitorii lucrează în contul unei datorii pe care o avea un prieten către el.
luni, 11 octombrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comments:
Trimiteți un comentariu