Dezvoltatorii imobiliari sfideazã în continuare legea si autoritãtile. Ansamblul Colina Park diferã total de proiectul aprobat: în loc de 48 de apartamente, sunt circa 100..
Consiliul local a aprobat în noiembrie 2007 planul urbanistic al unui ansamblu de opt locuinţe colective mici cu câte şase apartamente şi garaje la subsol. Realitatea anului 2010 arată opt blocuri cu câte 12 apartamente, dintre care unele figurează în locul garajelor din proiect.
Ansamblul Colina Park, situat în spatele magazinului Praktiker, se anunţa în 2007 ca unul dintre cele mai “aerisite” complexuri de locuit, însă în 2010 aduce mai mult cu un ghetou. Potrivit planului urbanistic de detaliu aprobat de consiliul local, ansamblul trebuia să cuprindă opt locuinţe colective mici “cu şase apartamente fiecare şi garaje la subsol”, regim de înălţime S+P+2E, alei, locuri de joacă, punct gospodăresc şi spaţii verzi. La faţa locului, se poate observa cu ochiul liber că nimic din toate acestea nu a fost realizat.
Blocurile au trei etaje şi mansardă, la parter sunt atât garaje, cât şi apartamente, iar spaţiile verzi şi de joacă lipsesc cu desăvârşire, deşi blocurile au fost ridicate de un an. în locul spaţiilor verzi sunt mormane de moloz şi gunoi menajer, care a început să se extindă pe terenurile învecinate.
în ceea ce priveşte numărul de apartamente din fiecare imobil, lămuririle vin din partea patronului firmei care a realizat ansamblul Colina Park, Eugen Juchi: “Sunt 12 sau 13 apartamente într-un imobil, depinde de bloc. După ce am construit blocurile, le-am recompartimentat la cererea clienţilor”, susţine el. Acesta a recunoscut că la parter sunt “şi apartamente, şi garaje”, dar spune că nu vede nici o problemă în asta.
“Ne-am plătit taxele la primărie şi am făcut apartamentele pentru clienţi”, a spus Eugen Juchi, patronul Dora Mall SRL, firma beneficiară a proiectului.
Potrivit investitorului, spaţiile verzi şi de joacă urmează a fi realizate, iar deşeurile din jurul blocurilor aparţin oamenilor care au cumpărat apartamentele. Locatarii sunt de altă părere. “în jurul blocurilor este o mizerie de nedescris, iar constructorul refuză să facă curăţenie în urma lucrărilor de construcţie”, a spus unul dintre ei fără a-şi declina identitatea, de frică să nu aibă probleme cu investitorii care au biroul chiar la parterul unuia dintre blocuri.
“Nu s-au aplicat sancţiuni”
Primăria Cluj-Napoca a primit reclamaţii referitoare la încălcarea proiectului de către Dora Mall, însă reprezentanţii instituţiei consideră că “totul este în regulă”. Ultima reclamaţie a fost postată pe site-ul domnuleprimar.ro în urmă cu patru zile: “ Vă rog să verificaţi legalitatea construirii de mansarde şi transformarea garajelor în apartamente în ansamblul Colina Park (str. Colinei nr. 26).
Conform PUZ şi PUD (plan urbanistic zonal şi plan urbanistic de detaliu – n. red.), ansamblul trebuia să fie constituit din imobile S
<2E şi maxim şase apartamente pe imobil, acum sunt 12. După recepţie constructorul a uitat de PUZ şi PUD”. Potrivit Biroului de presă al primăriei, “la ultima verificare din luna ianuarie, la faţa locului nu apăreau modificări faţă de cartea funciară. Din moment ce construcţia a primit dovada de luare în folosinţă înseamnă că a respectat PUD-ul. Nu s-au aplicat sancţiuni”.
miercuri, 31 martie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comments:
Trimiteți un comentariu